DE PRAKTIJK BEWIJST 'T

Colganados Jb Aviator RF SI

Ras Holstein zwartbont + RF Stiercode 783911 Bloedvoering 100 % HF
30,00 per rietje
Stiercode 783911
Levensnummer US 3201598591
Kleur 109
Geboortedatum 22-05-2020
Bloedvoering 100 % HF
aAa code 246
Kappa Caseïne AB
Beta caseïne A1/A2

Over Colganados Jb Aviator RF SI

Met de stier COLGANADOS JB AVIATOR SI rf (Sinba x Robust x Planet x Shottle) heeft K.I. SAMEN wat unieks geïmporteerd uit Amerika voor de Nederlandse en Europese markt. Deze stier is namelijk drager van het SLICK GEN, wat betekent dat ze beter bestand zijn tegen hogere temperaturen en  hittestress. Het slick gen is een dominant gen, dat betekent dat 50% van de Aviator nakomelingen het slick gen dragen. Deze dieren herken je aan een ander soort vacht. De haren zijn korter, dit kun je met name goed rond de kruin zien. Daarnaast hebben de dieren met slick gen grotere zweet klieren. Uit onderzoeken blijkt dat de eigen lichaamstemperatuur van Slick gen dragers lager blijft en dat de dieren productiever en vruchtbaarder zijn onder extremere temperaturen. Daarbij nemen ze ook meer kilogrammen droge stof op bij tropische omstandigheden.

De stier Aviator rf is Slick Gen drager, zijn vader El-Remanso Sinba-Pln-Red is een roodbonte stier met het Slick gen. A Legacy Genetics is een bedrijf wat al jaren veel investeert in het Slick gen. In Puerto Rico wordt al jaren het Slick Gen in het Holstein ras gefokt. Sinba was zodoende de eerste stier die ook daadwerkelijk naar een KI is gegaan en zijn sperma is over hele wereld verkocht. 

De moeder van Aviator is SEAGULL-BAY MISS AMERICA (EX91), dit is de volle zus van de stieren Seagull-Bay Supersire & Headliner. De grootmoeder van Aviator is de wereldbekende Ammon-Peachey Shauna-ET (EX92). Haar genen vinden we terug over de hele wereld, zij is vaak benut als stiermoeder en heeft veel goede nakomelingen en bekende zonen gegeven. Daarnaast was Shauna in 2015 “Global Cow of the Year” bij de Holstein International verkiezing. Terwijl haar overgrootmoeder Wesswood-HC Rudy Missy (EX-92) ook de Global cow of the Year is geweest. Een succesvolle koe familie, die zeer goed exterieur combineert met goede producties. 

Dit alles samen maakt Aviator een interessante stier voor de Europese markt. Daarbij heeft de stier de niet veel voorkomende aAa code 246. Ook heeft de stier de roodbont factor. 

El-Remanso Sinba-Pln-Red
El-Remanso Mufasa Pln
El-Raemanso 2816 Pln-P-Red
Seagull-Bay Miss America
  • 2.03 305d 12107kg 4.3% 3.4%
  • VG 87
Roylane Socra Robust-Et
Ammon-Peachey Shauna
  • 2.01 305d 13390kg 4.1% 3.2%
  • EX 92